Подмладувањето на вагиналниот регион го подобрува сексуалното задоволство и помага при уринарна инконтиненција

Подмладувањето на вагиналниот регион го подобрува сексуалното задоволство и помага при уринарна инконтиненција

Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Иако тоа веќе не е табу тема, меѓу жените сè уште се шепоти за подмладување на вагиналниот регион и ефектите од овој третман. Сепак, тој шепот е се погласен, толку поубедливи се доказите за позитивните ефекти од овој третман.

Процесот на стареење не го заобиколува интимниот регион и може да доведе до различни промени во телото. Исто така, губењето на естроген за време на менопаузата може дополнително да предизвика голем број поплаки, вклучувајќи проблеми со мокрењето и непријатност за време на интимните моменти. Сувоста и губењето на еластичноста на вагиналните ткива може да предизвикаат чешање и болен однос.
За среќа, постои решение. Подмладувањето на интимниот регион се состои од третмани кои користат напредни технологии за да помогнат во ревитализација и подмладување на вагиналниот регион. Овие третмани ја стимулираат регенерацијата на клетките, го зголемуваат производството на нови како и затегнување на постоечките колагенски влакна. Се стимулира производството на еластични влакна како и нови крвни садови, со што се намалува сувоста, се зголемува еластичноста и се подобрува сексуалното задоволство.

Ласерско затегнување на вагината

Ласерскиот третман за враќање на цврстината на вагината и зголемување на сексуалното задоволство е неинвазивен третман кој успешно ја третира вагиналната опуштеност и го зголемува сексуалното задоволство. Се користи во случаи на губење на цврстината на вагината, односно релаксација на вагинално ткиво и губење на нејзината еластичност. Овој феномен произлегува од природните процеси на стареење, но се јавува и како резултат на породување, хормонални промени или други фактори кои влијаат на структурата и тонусот на вагиналните мускули. Најчести симптоми од горенаведеното се намалување на сексуалното задоволство, проблеми со уринарна инконтиненција и зголемена непријатност при сексуален однос.

Во естетската клиника овој проблем го решаваме со ласерско затегнување на вагината, односно вагинално подмладување. Ова е третман кој стана исклучително популарен во последниве години, особено кај жените кои влегле во менопауза, бидејќи ефикасно ги решава проблемите со губење на тонусот на ткивото на вагината, а во многу случаи дури и ја елиминира потребата од хируршки интервенции. Овој терапевтски пристап користи ласер за да се постигне намалување на вагиналниот волумен и затегнување на лабавите вагинални ѕидови. Ласерот што го користиме е ласерот Fotona SP Dynamis PRO.

Тоа е неинвазивен третман, така што не предизвикува непријатност или болка. За време на третманот со ласерски апарат, површината на вагината и вулвата ја третираме со блага топлинска енергија. Резултатот од овој третман е формирање на ново и мало затегнување на постоечкиот колаген.
Како резултат на тоа, доаѓа до стеснување на вагиналниот канал и затегнување на вагиналните ѕидови. Ласерското затегнување на вагината, исто така, има позитивен ефект врз сексуалното задоволство бидејќи е зголемена чувствителноста на вагиналниот регион.

Третманите се препорачуваат за возрасни жени од сите возрасти. Не се потребни посебни подготовки пред постапката и по третманот можете веднаш да продолжите со вашите вообичаени секојдневни активности. Се препорачува да избегнувате сексуални односи една до две недели по третманот. Ретко, некои несакани ефекти се јавуваат по овој третман, а можно е да се доживее мало црвенило кое брзо исчезнува. Покрај тоа, можно е да се пријави зголемена вагинална секреција, што се смета за нормално.

Колку пати е потребно да се повтори третманот?

Кога се прави ласерско затегнување на вагината за прв пат, потребни се три третмани по ред, со интервал од 4 недели. Откако ќе се направи првата серија третмани, потребно е одржување кога се прави само еден третман на секои 12-18 месеци.
Третман на уринарна стресна инконтиненција
Уринарна стресна инконтиненција (УСИ) е медицински термин за состојба во која се јавува неволно истекување на урина за време на активности кои вршат притисок врз мочниот меур. Овие активности вклучуваат кашлање, кивање, кревање тегови, трчање или други активности кои го зголемуваат абдоминалниот притисок. УСИ се јавува поради недоволна поддршка на мускулите на карличниот под и потпорното сврзно ткиво, што предизвикува уринарната цевка (уретрата) и вратот на мочниот меур да ја губат способноста целосно да се затвораат во однос на предниот ѕид на вагината. Како се третира уринарната стресна инконтиненција?

ЛАСЕРСКИ ТРЕТМАН ЗА УРИНАРНА СТРЕСНА ИНКОНТИНЕНЦИЈА е иновативно решение кое ја користи напредната технологија на ласерот Foton SP Dynamis PRO за лекување на симптоми на стрес, итност или мешана уринарна инконтиненција.

Третманот функционира со ласерски зраци што предизвикува контролирано загревање на третираното ткиво. Овој термички ефект предизвикува стимулација на формирање на нови крвни садови, активност на фибробластите и формирање на ново колено. Третираното ткиво станува посилно, што обезбедува подобра поддршка на мочниот меур. Поддршката за карличните органи се зајакнува, ефикасно го запира или минимизира неконтролираното испуштање урина при физички напор. Третманот покажува најдобри резултати доколку имате блага и умерена стресна инконтиненција, а во случај на силен стрес и мешана инконтиненција, ја ублажува непријатноста.

Ласерскиот третман за уринарна стресна инконтиненција е минимално инвазивна процедура, така што не предизвикува непријатност или болка. Времетраењето на третманот е околу 30 минути, по што можете слободно да се вратите на секојдневните активности. Во повеќето случаи, три сесии на растојание од еден месец се доволни за да се постигнат забележителни резултати. Резултатите остануваат стабилни до 18 месеци по третманот. После тоа, ефектот од третманот почнува полека да слабее. Се препорачува годишен третман за одржување по почетната серија на сесии за да се постигнат трајни оптимални резултати.