По принципот „направи сам“: Дејан ќе ви покаже како се создава уметничко дело со помош на висок напон


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Станува збор за создавање на своевидна уметничка слика на дрвена површина, со помош на трансформатор од стара микробранова печка.

Жиците со кои се создава многу висок напон се ставаат на парче дрво кое претходно се премачкува со мешавина од вода и сода бикарбона, за подобра спроводливост од едниот до другиот крај на жиците. Трансформаторот се активира и пред вашите очи се создава уметничко дело кое прикажува распрскувачки молљи или разгрането дрво, зависи на што ви личи повеќе.

Дејан Киревски, авторот на видеото, е наше дете. Следете му го и каналот, има интересни видеа.