Овој дел од вашето тело е најдобар показател за идеалната килажа


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Според последните податоци за просечната тежина на луѓето во западните делови од светот, жените треба да изгубат околу 6.3 килограми, а мажите 8.2 за да изгледаат попривлечно.

Така, доаѓа до промена на лицето кое ќе го забележат сите, открија истражувачите од Универзитетот во Торонто.

А, токму вашето лице е најдобар показател на здравјето и идеалниот индекс на телесна маса. Кога имате идеална телесна тежина, вашето лице изгледа најубаво.


Слабеењето, како и дебелеењето, и тоа како влијае на обликот и изгледот на вашето лице кое луѓето логично прво го забележуваат. Струкот докажано го забележуваат дури подоцна.

Исто така, некои луѓе треба да изгубат повеќе килограми, за лицето да им заблеска во полн сјај, а некои помалку.

Истражувачите дојдоа до заклучок дека жените треба да имаат индекс од телесна маса 23.8 за да бидат најатрактивни, а мажите 24.9.

На овој линк можете да си го пресметате вашиот ИНДЕКС.