Ова е моментот кога се случуваат најмногу од авионските несреќи (фото)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Најопасното време за летање би можело да го промени вашиот видик и опсесивниот страв за време на летот.

Ако се плашите од летање, тогаш веројатно сте размислувале што може да ви се случи за време на летот. Без разлика од што конкретно се плашите, доколку постојат таквите стравови летањето би можело да биде застрашувачки процес. За среќа, шансите за авинска несреќа се многу мали, и за време летот имате шанса 1 спрема 11 милиони да се срушите.

Со цел отстранување на потенцијалните опасности Боинг направи листа со најризичните моменти за летање.

Истражувачите прикажуваат детални анализи на податоци од меѓунатродните комерцијални летови помеѓу 2006 и 2016 година.

Според резултатите 48% од авионските несреќи се случуваат откако ќе слета авионот. 13% од најголемите несреќи се случуваат во најнезгодно време за пилотите т.е полетувањето. А само 11% од несреќите се случиле за време на самиот лет.