Официјална промоција на Audi Q8 – првиот „купе-кросовер“


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Германскиот автомобилски гигант Audi  во Кина ја одржа официјалната промоција на првиот „купе-кросовер“, Q8.

Audi со моделот Q8 зачекори во светот на луксизните купе-кросовери во кој долги години осамен беше BMW X6.

Пред неколку години и Mercedes се приклучи кон овој автомобилски сегмент со моделот GLE Coupe, а сега им се приклучи и третиот член на големата германска премиум тројка.