Од полноќ се укинува полицискиот час

Со владина одлука се укинува ограничувањето за движење на граѓаните и почнувајќи од полноќ, повеќе нема да има полициски час. Исто така, укината е и забраната за 100 гости на свадби и дозволени се концерти и забави.

Одлуката доаѓа по препораката на Комисијата за заразни болести, која порача дека епидемиолошката состојба во земјата се стабилизира со намалување на бројот на позитивни случаи на корона вирусот, но и со зголемувањето на бројот на вакцинирани.