Од овој планк вашите мускули ќе доживеат шок! (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Ваков планк се уште не сте правиле, а ако сте правеле, тогаш знаете дека резултатот е повеќе од задоволувачки.

Тоа го смета и тренерот Симоне Де Ла Руе која совети не дели само на славните, туку својата идеја ја дели на Инстаграм, каде што ја покажа и оваа варијација на планк.

„Вежбата е одлична, особено ако се стремите кон добра форма“ напиша на својот пост на Инстаграм.

„Користете го како загревање за добро да ги загреете мускулите од телото или може да го правите малку поспоро за да го изградите горниот дел од телото“ додаде таа и предупреди дека вежбата изгледа лесно, но резултатот ќе го почувствувате дури другиот ден.

За да не претереате, се препорачуваат 4 серии по 8 повторувања.