Галерии

Од индустриска царштина, до град на духови: Вака денес изгледа напуштениот Детроит

Детроит некогаш беше гордост на автомобилската индрустрија на САД, а денес е на чекор да стане уште еден град на духови.

После банкротот во 2013 година, околу 700.000 луѓе го напуштија градот, а 30.000 куќи останаа празни, додека станбените блокови беа целосно запуштени, бродските пристаништа испразнети, полициските и железничките станици пропаѓаат, пожари беснеат низ градот поради недоволниот капацитет на работна сила за одржување и гаснење, а дури и во облакодерите во downtown (центарот на градот) навечер светат по само едно или две светла.

To Top