Вебкафе

Нуркачите открија нешто интересно во Охридското Езеро (ВИДЕО)

Нуркачите од охридскиот клуб „Акватек” на дното на Охридското Езеро открија живеалишта на ракови полни со јајца.

 

„Зимско фебриарско нуркање. Наидовме на живеалишта од ракови на 10 метри, може да се види на видеото дека ракот има многу јајца, тоа е прекрасно. Ракот се смета за загрозен вид во Охридско Езеро, но еве се размножуваат, треба да ги чуваме“, објави клубот.

Раковите биле откриени на потегот Потпеш – Канео на 600 метри од брегот.

Advertisements
To Top