Спорт

„Њујорк Тајмс“ тврди дека знае кога ќе се одржат одложените Летни Олимписки игри

Американскиот весник „Њујорк Тајмс“ откри за кога е закажан почетокот на одложените Летни Олимписки игри во Токио.

Почетокот на Игрите би требало да биде закажан за 23 јули во 2021 година.

Тоа е истиот термин кога и годинава требаа да бидат отворени Олимписките игри , со тоа што сега денот е поместен за точно една година поради пандемијата од коронавирусот.

„Тој датум е погоден за сите спортисти и се чини дека е единствениот веродостоен“, пишува „Њујорк Тајмс“.

Сепак конечната одлука за стартот на одложените Олимписки игри во Токио ќе биде познат он крајот на следната недела.

To Top