Ново меѓународно признание за фотографија на Божидар Барлакоски

Прилепскиот фотограф Божидар Барлакоски деновиве се закити со бронзен медал на една од најстарите изложби за уметничка фотографија во светот, 122-от меѓународен салон за уметничка фотографија во Торонто.

Помеѓу 600 пријавени фотографи на овој фото конкурс Божидар беше награден со бронзен медал за фотографијата со наслов „Hammer-hand“.

Ова е негова 7-ма меѓународна награда годинава, а исто така е добитник и на златен медал за колекција на фотографии на манифестацијата „Денови на македонската фотографија“ за 2014 година, како и бронзен медал за фротографија на фестивалот на фотографија „Малински“ во Куманово.

04.12hammerhand2
Божидар Барлакоски е активен член на фото-кино клубот „Прилеп“, кој брои 20-тина членови, и кој годинава ја имаше својата прва изложба од меѓународен ранг, организирана пo највисоки стандарди, поради што и доби пет ѕвезди за организација од сите релевантни светски фото асоцијации.