Новитет во опциите на WhatsApp

На „WhatsApp“ можете да наместите пораките да исчезнат после одредено време, но тоа мора да го направите за секој чет посебно.

Фејсбук сега размислува на оваа платформа да направи опција за исчезнување која ќе може да се активира за секој чет, без посебни нагодувања.

Опцијата ќе биде во подесувањата за приватност и кога еднаш ќе се активира, ќе може да се користи при секое допишување.

Исчезнувањето на пораките беше воведено во 2020 година, а може да се намести пораките да исчезнуваат после сеудм дена.

Новата опција носи исчезнување на пораките после 24 часа.

Оваа информација ја пренесе „WABetainfo“, а се вели и дека „WhatsApp“ ја тестира оваа опција и дека ќе се вика „Dissapearing mode“.