Никогаш не бил во Македонија, а македонски јазик научи течно за 8 недели


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Мојсеј Монвил Мекормак е Американец од Акрон, Охајо, кој има дарба за учење јазици што го прави експерт за странски јазици.

Тоа го докажува и со совладувањето на македонскиот јазик, кој научил течно да го говори за само осум недели, а никогаш не бил во Македонија. Помош имал само од неговиот пријател со македонско потекло, Алекс.