Необјавено видео од крвавите случувања во Собранието – како влегуваа и излегуваа демонстрантите


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


По шест дена, од крвавите случувањта во Собранието на Република Македонија, излезе нова снимка на која се гледа влезот, но и излезот на демонстрантите по дејствувањето на безбедносните органи. На истото, се слуша и скандирањето, кое всушност било повик за дејствување до останатите демонстранти кои останале надвор од Собранието.

„Не сте луѓе вие“, искоментирал еден од полицајците, кој со колегите го обезбедувал објектот.

По упадот и дејствувањето на полицијата, демонстрантите се туркале со нив за да се вратат на горните катови од Собранието. Во еден момент, тие скандираат со зборовите „шиптари“ и „Македонија“. Но оваа снимка, се гледа и употребата на шок бомби на главниот влез од Собранието, каде освен демонстрантите се наоѓаа и дел од новинарските екипи.