Необични артефакти покренаа луди теории за вонземјани кои ја посетиле Земјата

за вонземјани

Лига на Шампиони: Нова сезона, нови очекувања! ↓↓↓


Видеото со артефакти кои наводно прикажуваат вонземјани прегледано е повеќе од 180.000 пати и го подели „интернетот“ по прашањето за нивно постоење.

Појстојат ли вонземјани? Група теоретичари на завери веруваат дека постојат, или дека постоеле во минатото.

Многу артефакти

Во четвртокот се појави снимка за која се тврди дека прикажува артефакти што покажуваат постоење на вонземјани. А снимката е објавена од НЛОманија. Во неа се тврди дека артефактите кои биле пронајдени во Мексико се многу популарни меѓу жителите.

Дел од нив се прикажуваат со конвенционален опис – издолжено лице, округли очи, летачки чинии, додека пак други се потполно необјасниви.

Сомнежи за автентичноста на видеото

Но, поради тоа што автентичноста на снимката или артефактите не ги проверила ниту една организација многумина не се уверени. Авторите на видеото не прикажуваат никакви докази со кои ќе ги поткрепат тврдењата, а немаат наведено ниту каде точно во Мексико.

Теории за вонземјани и завери постојат многу, но до денес не е откриен ниту еден цврст доказ.