Галерии

Нема да ја познаете: Куќата во која се снимаше „Сам дома“ – 30 години подоцна

Поминаа речиси 30 години од снимањето на славната божиќна семејна комедија „Сам дома“. Денес, 30 години подоцна, куќата во која беше снимен овој филм (семејната куќа на семејството МекКалистер во филмот), има целосно нов изглед и е речиси непрепознатлива во однос на нејзиниот дизајн кога се снимаше комедијата.

Иако во филмот, семејството МекКалистер живееше во Чикаго, куќата во која се снимаше филмот се наоѓа во Винитеки, Илиноис. Во 2011 година беше дадена на продажба по цена од 2,4 милиони долари. Денес, нејзиното внатрешно уредување воопшто не потсетува на ентериерот кој го гледавме во „Сам дома“.

1. Скалилата

2. Претсобјето

3. Спалната соба

4. Трпезаријата

To Top