Неда Арнериќ се обидела да изврши самоубиство – лекарите се борат за нејзиниот живот

Една од најпознатите југословенски актерки, Неда Арнериќ, која ние ја паметиме по нејзината улога во „Исправи се Делфина”, се обидела да се самоубие во својот стан, а ја нашле со голема количина лекови до неа.

Лежела на под без свест и давала знаци на живот. До неа имало многу апчиња. Актерката била итно пренесена на Ургентен во Белград.

Таа е во тешка состојба и лекарите прават се да ја спасат.

За сега нема повеќе детали, случајот во полиција го пријавил братот на актерката на кого не му кревала на телефон.