Не треба да сте милијардер за да можете да си изнајмите цел остров само за вас – тука е AirBnb


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Ако Карибите ви се многу досадни, да знаете дека AirBnb сега дава можности за изнајмување на приватен остров со сопствена куќа и кристално бистра вода.

Приватните острови не се резервирани само за богатите луѓе. За само 595 долари дневно може да се изнајми цел приватен остров само за себе. Може да се сончате и пливате колку што сакате во сопствен двор, но и да уживате во кокосот кој ќе ве чека на масата.

Една негативна вест е што ќе морате да се носи своја храна, затоа што во близина на приватниот остров нема дури ни продавници. Но, затоа има wi-fi.

Куќата се состои од три соби, може да престојуваат шест лица, се доаѓа со бродче од блиското место.