Живот

Најобичен тренинг со кој ќе потрошите 1.000 калории

Некогаш навистина не треба многу да се комплицира, сигурно не ги сакате оние комплицирани вежби за кои не ви се започнува со вежбање.

Ако е така, во оваа статија се работи за едноставни вежби со едноставни движења. За добар тренинг може да се смета и онаа рутина на „старата школа“. Важно е само телото да го натерате да работи, така мускулите и метаболизмот со заеднички снаги ќе ги согорат калориите.

За тоа не треба да бидете професионалец или искусен познавач. А екипата на Бринг Сајд тврди дека овој обичен тренинг ќе ви помогне да согорите 1.000 калории.

Следуваат 5 стари и добро познати вежби. А тоа се:

  • Скокови
  • Полу-стомачни
  • Чучњеви
  • Склекови (на колена)
  • „Качување на планина“

Секоја вежба ја правите по 90 секунди, а целата серија се прави без пауза. Одмор од една минута следува помеѓу секоја трета серија.

За подетални инструкции погледнете го видеото:

1000 calories workout

These exercises burn more calories than you expect!?goo.gl/yD1m2a

Posted by Bright Side on Donnerstag, 27. April 2017

To Top