Култура

Набуко во МОБ

Во вторник, 12.04.2016 Македонската опера и балет ќе ја изведе популарната „Набуко” на Џузeпе Верди.

Претставата е со домашна солистичка екипа и еден гостин. Главните улоги ќе ги толкуваат: Ристе Велков, насловната улога, Павлина Новакова-Георгиев, улогата на „Абигаилe”, Никола Стојчевски ќе настапи како „Исмаил”, „Фенена” ќе ја толкува, Николина Јаневска, додека улогата на „Захарие” му е доверена на гостинот од Србија, Драгољуб Бајиќ. Во останатите улоги ќе настапат: Диме Петров, Марија Наумовска и Зоран Даскаловски. Диригент е Иван Еминовиќ.
„Набуко” е едно од најпопуларните дела на Џузепе Верди и е омилено кај публиката.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top