Моментот кога супермасивна црна дупка „проголтува“ (снимка)


Unboxing: Што е ново во студиото на BMG Network!? ↓↓↓


Малку среќа и голема посветеност и упорност на група астрономи резултираше со снимка од  моментот кога супермасивна црна дупка уништува ѕвезда.

Овој редок настан се случил во галаксија оддалечена од Земјата 215 милиони светлосни години. Црната дупка полека како шпагета ја растегнува големата ѕвезда која потоа изчезнува.