Филм / ТВ

Миле е Европа, Тошо е Македонија – „Никад нема да влезеш“

Овој познат скеч на славните К-15 како сарказам и исмевање на тогашната актуелна ситуација по скопските ноќни клубови и дискотеки, со мала замена на „улогите“ слободно може да биде метафора за нашите актуелни аспирации за влез во Европска Унија „по секоја цена“. И статистите и епизодните улоги си се на место. 😀

Advertisements
To Top