Математичко-логички предизвик само за генијалните умови


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


На интернет се појави нова математичко-логичка задача кој намачи многу луѓе во обид да го најдат нејзиното решение, а во суштина воопшто не е тешка.

„Само генијален ум може да го реши ова“, пишува на задачата која беше објавена на YouTube каналот Mind Your Decisions. Задачата се состои во тоа да се одреди кој број му припаѓа на кој од круговите, со напомена дека станува збор за различни броеви.

Во случај да не успеете да го решите овој загадочен проблем, одговорот погледнете го на видеото.