Музика

Манзарек од легендарните The Doors раскажува како ја направиле култната „Riders On The Storm“

Клавијатуристот на легендарната рок група од хипи-времето, The Doors, славниот Реј Манзарек, кој патем кажано, почина пред 6 години, има снимено видео на кое раскажува како се родила нивната химна и една од најславните песни на бендот, „Riders On The Storm“.

Роби Кригер почнал на гитара, Морисон рекол, чекајте луѓе, имам јас текст за ова, Манзарек ja додал дождливата атмосфера на песната, Џери Шеф (басистот на Присли) се бунел дека е лесно Е-мол/А-дур да се разложи на клавијатури ама оди да те видам на бас.

Advertisements
To Top