„Малечка сум! Aма човек сум! Ништо не сакам само бојлер да не се капам вo корито!“

Се вика Славица Димовска. Висока е само еден метар со што е најниската жена во Македонија. Живее во општина Чашка. Има 61 година. Dosie.mk беше да ја посети по втор пат.