Македонец се најде во швајцарски медиуми: Го запрела полиција оти…


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


52-годишен Македонец ги запрепасти швајцарските медиуми со нешто, што кај нас и не е толку невообичаено. 

Имено, полицијата го запрела возачот на Форд кој бил тотално пренатоварен, откако ја селел покуќнината со своето возило и притоа е утврдено дека е натоварен дури 700кг повеќе од дозволеното, од кои 300 носел на покривот.

Швајцарските медиуми пишуваат дека возачот е 52-годишен Македонец кој живеел во Швајцарија, а во своето возило си ја носел покуќнината бидејќи се селел.

Полицијата не му дозволила да вози понатаму, и тој морал да се превезе со автобус. Му се заканува и парична казна, пишува швајцарски Блик.