„Магична“ златна шолја од која ќе ве заболи глава – дознајте зошто


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Невообичаеното дело на уметникот Тони Фишер, кој е творец на импресивни и неверојатни геометриски форми, претставува токму таква, геометриска илузија, во форма на шолја за кафе, млеко или чај, за која малку потешко ќе се одлучите каков облик има – аглест или заоблен.

Корисниците на социјалните мрежи се поделени во врска со формата на оваа шолја, а токму тоа беше и целта на Фишер – да направи „да ве заболи глава“ од мозгање каков облик има чашата.

Еве ја снимката, погледнете и сами пресудете во каква форма е чашата – четвртаста или кружна.