„Љубов пред смртта“ – 16 ретки фотографии на Бони и Клајд


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Бони Елизабет Паркер (1. октомври, 1910 – 23. мај, 1934) и Клајд Честнат Бероу, а.к.а. Клајд Чемпион Бероу (24. март, 1909 – 23. мај, 1934) беа култно популарни американски криминалци кои за време на Големата депресија патуваа низ централниот дел на САД каде со нивната банда ограбуваа луѓе и убива кога ќе се најдеа во тесно со конфротираната страна.

Но, освен големата криминална историја која ја имаат во нивните кратки животи, тие двајца имаат и романтични моменти на љубов пред прераната смрт.