Култната „На Велигден“ од женски агол – одлична, одлична изведба на Пепа


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Пепа Димитрова е изведувач на женската верзија на легендарната песна „На Велигден“ од Џокси.

Песната е снимена во студиото Ентерпрајз под водство на Дамир Имери, а видеото е снимано во Енигма продукција.

За разлика од најголемиот велигденски хит на сите времиња во изведба на Џина Папас Џокси , женската верзија на оваа нумера е во модерен, етно-џез стил.

„Ми беше голем предизвик да ја донесам песната во женска верзија, во еден малку, помодерен ритам, а сепак да не избегаме од оригиналот, вели Пепа Димитрова.