Креативната страна на Хитлер: Погледнете ги неговите авторски уметнички дела


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Креативната и уметничка страна од карактерот и настројбата на еден од најозлогласените историски ликови во целокупната човечка историја, Адолф Хитлер, ретко кому му е позната, освен на оние кои повеќе се интересирале за целокупниот живот на наци лидерот.

За оние кои не го знаеле тоа, сите уметнички слики кои ви ги пренесуваме подолу се дело на нацистичкиот водач. Некои од нив прикажуваат сцени од Првата светска војна, а некои едноставно прикажуваат нежни и идилични пејзажни сцени.

“Smoking Tank” (1916)

“Informal Dining Room Long View”

“München Strassenbahn” (1925)

“White Orchids” (circa. 1913)

“Battlefield Wall” (1918)

“War Torn Town” (1918)

“Die neue Hermannsmühle” (1913)

“Large Colored Pansies”

“Musician by Old Town Well” (c. 1910–1912)

“Colored House”

“The Courtyard of the Old Residency In Munich”

“Town Scene with Unusual Store Sign Post”

“Vienna Opera House Corner Scene” (1911)

“Destroyed Town of Ypres” (1916)

“Am Basler Tor” (1933)

“Castle Battlements” (1910)

“Tank Battleground” (1916)

“Rolling Hills”

“Country Church” (1914)

“München Hoftheater” (1914)

“Oedensplatz” (1914)

“Schloss u. Kirche Perchtoldsdorf” (c. 1910–1912)

“Die Peterskirche in Wien” (c. 1910–1912)

“Schloss Lamberg Steyer” (c. 1910-1912)

“München Siegestor” (1913)