Кога тој во 1993 направи вирутелна реалност, денешниве инженери шетаа исправени под маса


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Ако судиме според снимкава на која го презентира своерачно направениот сет за виртуелна реалност, малиот од видеото денес треба на нејзина основа да им опне по една тужба и на Google и на сите други технолишки гиганти за крадење на идејата да го ставиш телефонот внатре во картонска кутија и да импровизираш виртуелна реалност. Инаку, типчево од снимката денес е дипломиран машински инженер.