Кога бикот ќе ја добие својата шанса (снимка)

Млад шпански матадор се здоби со потешки повреди кога бик го наби на роговите за време на борбата со бикови.

Толпата вреска од страв кога 28-годишниот Алехандро Конкеро бил набиен на рогови и неколку пати кренат во воздух во борба со бикови во Мадрид.

Вознемирувачкото видео го прикажува моментот кога бикот се нафрла врз младиот човек и почнува да го фрла во воздух. Можете да го видите и застрашувачкиот момент кога разбеснето животно му ги набива роговите право во ректумот.

Неколку други тореади брзо втрчаа во арената вооружени со розови и жолти наметки за да помогнат да се спаси момчето од полудениот бик.

Алехандро бил пренесен во болница откако лекарите во арената му констатирале убод во пределот на анусот.

Конкеро е син на познатиот тореадор Хозе Конкеро познат како „Ураганот Хуелва“.