Кога 17 тони тежок трамвај ќе излета од шините (снимка)

Еден од најпопуларните модели на трамваи (Татра Т4) се користи и во украински Харков, каде бил снимен овој необичен настан.

Камерата од автомобилот го овековечи моментот кога 17-тонскиот трамвај излета од шините и започна да се лизга странично по улицата. Возачот во последен момент нагло сврти лево, со што избегна контакт со челичното чудовиште што сигурно ќе завршеше трагично за неговиот автомобил. Снимката не открива дали трамвајот на крајот удрил во возило или успеал да застане безбедно.