Koenigsegg Regera постави нов светски рекорд (снимка)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Шветскиот супер-автомобил „Koenigsegg Regera“ постави нов рекорд за забрзување и сопирање.

Автомобилот за 28.81 секунди забрза од 0 до 400 км/ч и повторно запре до 0, со што постави нов светски рекорд.

Забрзувањето од 0 до 400 км/ч трае 20.68 секунди а запирањето само 8.13 секунди.