Кимел ги прашуваше минувачите дали се загрижени за истребувањето на „хомо сапиенсот“


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Добро, знаеме дека генерално луѓето знаат и умеат да бидат за нигде. Особено кога станува збор за негрижата и тенденциозната деструктивност на човечкиот вид кон истребувањето на други животински видови.

Поради тоа, Џими Кимел направи улична анкета распрашувајќи ги случајните минувачи дали се загрижени за истребувањето на видот „хомо сапиенс“, што во превод значи дали се загрижени за исчезнувањето на луѓето како вид.

Да не ви расприкажуваме што и како доби како одговор од другата страна на микрофонот – најдобро е сами да си чуете.