Видео

Камион истура градежен отпад во Охридското Езеро меѓу Охрид и Струга

На видеото кое беше објавено на социјалните мрежи и предизвика огромен револт кај македонската јавност, може да се види како камиони истура градежен отпад во водите на Охридското Езеро, на стариот пат Охрид-Струга.

Ова се случува во период кога статусот на Охрид во УНЕСКО виси на конец заради сите оние дивоградби и нарушување на изгледот на градот, но и она што се случува на бреговите на езерото.

Advertisements
To Top