Галерии

Како вистински изгледа „Денот на мајката и мајчинството“ (фото)

Да, мајчинството и родителството генерално се едни од најубавите, највозбудливи, но и најодговорни работи кои можат да му се случат на еден човек. Правилно, добро и одговорно да се одгледа едно, а камоли повеќе деца – тоа е вистински подвиг и личен успех на секоја човечка единка.

Заради тоа, светот секоја година го чествува „Денот на мајката“, притоа прикажувајќи го и промовирајќи го мајчинството како една од најубавите и најидилични работи. Но, во реалноста, таа идила и не е баш некоја филмска идила, нема толку многу виножита и пеперутки како што се прикажува тоа преку медиумите, организациите и кампањите.

За тоа најдобро говорат и фотографиите кои ви ги пренесуваме во прилог, а кои прикажуваат како изгледа денот на една мајка.

To Top