Вебкафе

Како тоа го решава ’Јапонија Пат’

Додека се чудиме како нашите институции се изненадени од јануарскиот снег, убаво е да видиме како тоа се решава во далечната Јапонија. Минатата година во Сакају Онсен на островот Хоншу беа измерени неверојатни 515 сантиметри снег. Или во превод нешто над 5 метри!

Сепак, тоа што фасцинира е како снаодливите Јапонци не се ’изненадени’ од ваквите снежни наноси, а тоа најдобро може да се види од видеото подолу.

Advertisements
To Top