Како „совршеното“ женско тело се менуваше во последните 100 години

Низ целиот 20-ти век и почетокот на 21-от век, „мејнстрим“ идејата за „совршениот изглет на телото“ за жените се менуваше еднакво често како што се менуваа и модните трендови. Во некои случаи, контрастите помеѓу децениите беа шокантни.

Денес, во 2017 година, дискурсот генерално е уште во погрешна насока, охрабрувајќи ги жените и девојките постојано да се споредуваат со другите, наместо да се сакаат себеси онакви какви што се.

А вие, ѕирнете малку назад во времето и варијациите на телесниот изглед и очекувања на жените низ годините преку овие фотографии.