Како да препознаете глупави луѓе – Фројд ви го открива тоа со една реченица

Лекција која секој од нас треба добро да ја запамети, оти многу веројатно може да му се најде во овие времиња во кои живееме.

Сигмунд Фројд, еден од најпознатите психијатри на светот и татко на психоанализата, ги има кажано некои од вонвременските и најгенијални мудрости на сите времиња.

Меѓу нив е и една лекција која секој треба да ја запамети – како да препознаете глупави луѓе.

Култниот психијатар човечката глупавост ја открива прилично брзо, а како и вие да го правите тоа советува со една единствена реченица:

„Првиот знак на човечката глупавост е целосно отсуство на срам“, советува Фројд.

Ког аќе се најдете во ситуација вие да се срамите поради нечие туѓо однесување или муабети, или се чудите на нечии луди и бесмислени постапки – веднаш нека ви текне на оваа мудрост од Фројд и да си знаете со каков човек си имате работа.