Како да оставите добар впечаток на првиот состанок

Како да оставите добар впечаток на првиот состанок

Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Ако сакате да оставите добар впечаток, обрнете внимание на тоа како се однесувате на првиот состанок. Зависи дали воопшто ќе дојде второто.

Постојат некои работи кои се пресудни за продолжување на контактот и влегување во можна врска со одредена личност, на кои треба да се обрне внимание на првиот состанок. А кои се тие работи, ќе дознаете во продолжение.

Посветете особено внимание на следните работи на првиот состанок

Хумор

Ова е моќна алатка која може брзо и цврсто да ги поврзе луѓето. На првиот состанок, треба да користите хумор за да ја олесните ситуацијата и да создадете оптимистичка атмосфера. Доброто, искрено смеење помага да се изгради врска и ги прави двете страни да се чувствуваат поудобно.

Но, тука е важно да се одржи рамнотежа и да не се дозволи хуморот да се претвори во сарказам – без разлика во која насока е насочен. Не треба да претерувате со валкани шеги, особено ако тоа може да го навреди или збуни вашиот партнер. И избегнувајте несоодветни шеги во широк лак.

Покажете интерес

На првиот состанок важно е да покажете дека сте заинтересирани за партнерот и дека сакате да дознаете повеќе за него. И тоа е точно, инаку средбата тешко дека ќе се случеше. Поставувајте прашања за хоби, работа, семејство итн.

Секој човек сака да биде искрено заинтересиран за некого. Слушајте активно, живо реагирајте на приказната на вашиот соговорник. Вниманието и интересот ќе помогнат да се создаде меѓусебна доверба и разбирање меѓу вас.

Одржување на личните граници

Една од важните работи на првиот состанок е да ги почитувате личните граници. Наспроти вас е личност која е исто толку вредна како вас и заслужува почит и разбирање. Покажете дека го разбирате ова и дека сте спремни да ги почитувате личноста и границите на личноста со која сте отишле на прв состанок.

Самоопределувањето и самодовербата се многу важни, затоа не ја преминувајте границата и никогаш не присилувајте некој друг да направи нешто против нивна волја. Во исто време, не дозволувајте да се нарушат вашите сопствени граници. Ако личноста сака да ве држи за рака или да ве прегрне кога првпат ќе се сретнете, а тоа не ви се допаѓа, кажете го тоа директно. Дајте му до знаење дека ги нарушува вашите граници и дека се уште не сте подготвени за таква интимна врска.

Изглед

Влијанието на изгледот врз првиот и последователниот впечаток за вас не може да се потцени. Затоа, не заборавајте да се грижите за вашиот изглед – облека, фризура, чевли и други аспекти на вашиот изглед за да изгледате негувано и самоуверено.

Тука е важно да не се претера и да се земе предвид принципот на златната средина. Облеката која е премногу провокативна или неуредна може да го оддалечи другиот од вас. Запомнете дека изгледот е првиот и најзабележлив аспект што привлекува внимание.

Отвореност

Важно е да покажете отвореност на првиот состанок. Набљудувајте ја личноста со која сте отишле на состанок и внимавајте на неговата реакција на разговорот или вашето присуство. Ако често го трга погледот, ги прекрстува рацете или го допира лицето, тоа може да биде знак на нервоза или непријатност.

Од друга страна, директниот поглед, насмевката и отворената положба на телото може да укажуваат на сочувство и интерес. Со оваа техника можете да го освоите вашиот соговорник, со цел да го ослободите и да создадете атмосфера на доверба која ќе ви овозможи уште подобро да се запознаете.

Првата средба е само почеток, почетна точка. Понатамошниот развој на врската може да биде различен. Важно е да се создаде поволна атмосфера во која и двајцата партнери се чувствуваат удобно, опуштено и природно. За да разберете дали сте на вистинскиот пат со оваа личност, не заборавајте да се слушате себеси и вашите чувства. И што е најважно, бидете искрени и уживајте во процесот на запознавање.