Кај кичевско Кленоец исчезна двегодишно дете


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Двегодишно дете од кичевско вчера исчезнало, полицијата трага по девојчето но досега не е пронајдено.Вчера околу 13 часот и 45 минути вујко заедно со двете внуки, едната на возраст од шест, а другата на возраст од две години се движеле по локалниот пат од село Кленоеци кон село Извор. 

Во близина на јарболот во село Кленоец, двегодишното девојче  кажало дека не може да оди понатаму и останала покрај патот, а вујкото со шестгодишната внука се упатил во село Извор. По еден час, кога се вратил на местото таа не била таму.

Се вратил во куќата во село Кленовец, каде, исто така, ја немало. Веднаш потоа случајот го пријавил во Полициската станица Извор.