Импресивни 24.000 км за шетање – оваа е најдолгата патека за пешачење на светот


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Пред 25 години, мала група визионери имаа сон да ја поврзат Канада и нејзините жители со повеќенаменска рекреативна патека.

Денес, The Great Trail, долг речиси 24.000 километри, конечно е комплетирана и поврзана како што замислија тие. Со тоа, таа е најдолгиот систем од рекреативни патеки на светот.

A post shared by Trans Canada Trail (@tctrail) on

A post shared by Trans Canada Trail (@tctrail) on

A post shared by Trans Canada Trail (@tctrail) on

A post shared by Trans Canada Trail (@tctrail) on

A post shared by Trans Canada Trail (@tctrail) on

A post shared by Trans Canada Trail (@tctrail) on

A post shared by Trans Canada Trail (@tctrail) on