Има само 5 години, а дневно прави по 5.000 склека


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Петгодишниот Рахим Куриев го викаат „чеченскиот Шварценегер“ бидејќи го сметаат за најсилното дете во Чеченија.

Малиот веќе е атлетска машина која прави по 5.000 склека дневно. Или да бидеме поконкретни со импресивните бројки – за само 2 часа, без пауза, тој направи 4.105 склека, во обид да го собори светскиот рекорд.

Од првиот обид ваквиот напор сепак беше преголем за петгодишното момче , кое се обврза дека следниот пат ќе го надмине борјот од 5 000 склекови.

Е сега, во Чеченија сè е поврзано со политиката на Кадиров, па така и ова. Малиот Рахим својот обид за соборување на светскиот рекорд му го посвети на чеченскиот лидер, Рамзан Кадиров, кој на подарок на малото момче му подари нов бел Мерцедес.