Живот

Грешки кои се прават кога се оформуваат веѓите!

Не сакаме да се правиме дека сме експерти за веѓи, но знаеме како треба да ги искубите, негувате и пополните. За да дојдете до совршен облик, често претерувате со пополнување и ја преминувате границата која не треба да ја преминете.

Ариел Тејада, мејк ап артист кој ја шминка Кајли Џенер кажа дека многу жени кои ги цртаат веѓите ја преминуваат горната црта, наместо да се фокусираат на долиот дел.

A post shared by Kylie Jenner (@kingskyliee_) on

„Целокупната цел е да се пополни просторот каде што се влакната ретки, а не цела веѓа. Никогаш не ја пополнувам цело бидејќи така се постигнува контра ефект“ рече Тејада.

За уште повеќе да се истакнат веѓите Ариел користи коректор. ПОчнува од долна линија и така добива прецизен ефект.

Advertisements
To Top