Галерии

Грдата страна на романтичната Венеција – кога ќе се повлече водата од каналите

Првата слика што ви се појавува пред очи или во глава кога ќе се спомне Венеција е возење со гондола по каналите, романтична музика, љубов, опуштена идилична атмосфера. Или пак возење со некој од глисерите за подинамично разгледување на овој дел од венецијанската шармантност и допадливост. Но, туристите кои беа во Венеција во ваков сушен период, ги пречека навистина грда и воопшто неромантична глетка.

Advertisements
To Top