Горди на нивниот сосед: Разговор со соседите на најдобриот фудбалер во светот! (ВИДЕО)


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Лука Модриќ вчера ја освои наградата за најдобар фудбалер, а денес хрватските медиуми се одлучија да ја посетат неговата куќа и да разговараат со неговите соседи во Хрватска.

Првите пет години од животот Модриќ ги поминал во малото село под Велебити. Луѓето од тој крај велат таму живеат само поскоци и – луѓе кои се презиваат Модриќ! Името го добил по неговиот дедо, денешната ѕвезда на Реал често за него зборува како за негов животен пример.

Колку Модриќ е горд на своите корени покажа и во 2013 година кога до своето родно место испрати влезници за натпреварот помеѓу Србија и Максимир. На тој натпревар присутвуваше скоро цело село на капитенот на Хрватска.

Хрватскиот медиуми „24часа“ денес разговараше со соседите на куќата која ја изградиле неговите родители.

https://www.facebook.com/24sata/videos/273889293464974/