Гола по сокаци, сред бел ден


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Жителите на англискиот град Ворчестер беа запрепастени кога ја видоа шокантната глетка на гола жена клов, која сосема спокојно си се прошета по улиците на градот, среде бел ден.

Жената носела црвен кловновски нос, а целото тело ѝ било бојадисано со бела боја. Дел од локалните жители се исплашиле, бидејќи отпрвин ја поврзале со бранот на кловнови убијци – манија која ја зафати Велика Британија во текот на октомври минатата година.

Еден од пешациte успеал да ја слика жената додека се шетала во близина на реката Севрн. На крајот се покажало дека жената всушност е локална уметница која правела необичен перформанс. Од полицијата соопштиле дека не биле пријавени никакви инциденти во врска со жената кловн.