Ги добиваме првите битки: Паспорт индекс ја врати Македонија, наместо Северна!


1/8 финале на СП: Мегваер пак е главна тема - 15 ден ↓↓↓По бројните реакции на голем број Македонци ширум светот, специјализираниот портал Паспорт Индекс ја врати Македонија како име на нашата земја, откако не заведоа како Северна. Се разбира, овие придобивки веднаш ќе бидат укинати, доколку на референдум македонскиот народ изгласа да биде преименуван.

Најголемата веб мрежа за пасоши „Паспорт индекс“ го врати првобитното име на Република Македонија, откако ја именуваше како Северна. По голем број реакции од Mакедонците ширум светот, сајтот направи промена на информацијата.


На оваа интернет страница се рангираат пасошите од целиот свет според тоа во колку држави со поединечен пасош може да се патува без виза.

Според рангирањето на „паспорт индекс“ со македонскиот пасош без виза може да се патува во 117 земји – без виза во 76 земји, во 41 земја виза се добива при пристигнувањето, а за 81 држава потребна е виза.

Се разбира, оваа промена од Македонија во Северна ќе биде трајна доколку македонскиот народ тоа го изгласа на референдум.