Генералниот секретар на ОБСЕ во посета на Македонија и на средба со Иванов


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, денеска ќе го прими Ламберто Заниер, Генерален секретар на ОБСЕ, кој е во посета на Македонија.

Средбата е предвидена во 11 часот.

Според најавите, Заниери се очекува да разговара и со министерот за надворешни работи Никола Попоски и со претставници на парламентарните политички партии.